2020 - Coronaproef

Voor de expositie Coronaproef maakten Trijn Romein en Eveline Kieskamp het filmpje BREATH: in coronatijd houden we onze adem in. Want jouw adem maakt ons bang.

2010 - Tunnelvisie

Kunstroute: Kunst op Locatie PEK

Trijn Romein ism Marian Mijnhardt

Vijf kleurplaten van formaat (3,5 x 2,5 m) in zwart-wit in het fietstunneltje onder de N224 in Ede in juni-juli 2010. Fragmenten uit schilderijen en tekeningen van beide kunstenaars zijn de basis. Van stad naar natuur vormt de rode draad van het begin naar het einde van de tunnel. Inkleuren mag.

Tunnelvisie Tunnelvisie

> Bekijk de kleurplaten

2009 PEK - UIT&THUIS

Ga weg... Trijn aan het werkTitel: Ga weg... jullie hier?
2.70 x 2.10 m
2009

Het is een project in samenwerking met Marian Mijnhardt.

Gemaakt voor de tentoonstelling "PEK - UIT&THUIS" - een uitwisselingstentoonstelling van PEK Ede en PEK Eindhoven. Te zien: september 2009 bij PEK Ede en in 2010 bij PEK Eindhoven.

Ga weg... jullie hier

2006 – 2008 Kunstestafette

Titel: ‘Onke Sok’
1.50 m x 1.50 m
2007

Samen met Marian Mijnhardt organiseert Trijn Romein een kunstestafette voor leden van het Platform Edese Kunstenaars PEK. Gedurende twintig maanden wordt een serie kunstwerken vervaardigd in estafette, waarbij het ene kunstwerk de aanleiding vormt voor het volgende. De kunstestafette wordt tentoongesteld in de etalage van een leegstaand winkelpand aan de Vendelstraat in Ede. Iedere maand is er een nieuw kunstwerk te zien.

Marian Mijnhardt en Trijn Romein maakten voor de maand februari 2007 gezamenlijk de installatie ‘Onke Sok’.
Sokken raken kwijt. Spoorloos verdwijnen ze in de was. Er is een woord voor de sok die overblijft: onke sok. Het woord ‘onk’ komt oorspronkelijk uit het Zaans en betekent ‘incompleet’, ‘loos’ en ‘eenzaam’. De installatie bestaat uit 23 foto’s, portretten van onke sokken, die in de loop der tijd zijn verzameld. Een schilderij van Marian Mijnhardt en een tekening van Trijn Romein maken de reeks compleet. Zoals je sokken bij elkaar zoekt, zo rubriceerden de kunstenaars de sokken zorgvuldig in rijen van vijf. Een sok slijt snel en zit je dicht op de huid. Hij staat voor bescherming en warmte, het is het laatste kledingstuk dat je uittrekt uit voor het slapen gaan.


Een nieuwe editie van het kunstwerk over de verdwijnende sokken heeft op verzoek van de gemeente Ede definitief een plaats gekregen in het fietstunneltje onder de oude rijksweg N224.

2006 - Christus

Wij hebben Vaders zoon aan boord

Titel: ‘Wij hebben Vaders zoon aan boord’ – vrij naar Rembrandt
2006
2.40 m x 3.00 m

Het werk verwijst naar de beeldende illustraties van kinderbijbels, die in het geheugen gegrift staan. Voor de thema-tentoonstelling ‘Christus’ maakten Trijn Romein en Marian Mijnhardt op groot formaat een schildering/tekening op papier, geïnspireerd door het schilderij ‘Storm op het meer’ van Rembrandt van Rijn.